Een restpartij een nieuwe kans geven?!

Een seizoen als geen ander

Na een winter vol voorbereidingen, is SunnyTent B.V. in het voorjaar klaar voor het seizoen. Zodra de zon begint te schijnen, start de verkoop van de zwembadtenten. In 2018 is dat niet anders. Na een paar weken blijkt dat het geen seizoen wordt als alle anderen. De telefoons van de klantenservice blijven maar rinkelen: “De tentstokken zijn kapot!”. De tentstokken uit China blijken van mindere kwaliteit te zijn dan de jaren daarvoor. De verkoop wordt stopgezet en nieuwe stokkensets worden besteld.

Hoe verder?

Na alle klanten geholpen te hebben, kan SunnyTent in het najaar weer even op adem komen. Het seizoen is voorbij, tijd om het volgende seizoen voor te bereiden. Maar wat gaan we doen met de restpartij tentstokken? Ze kunnen niet voor de SunnyTent gebruikt worden, maar wellicht voor iets anders? Tijd om te brainstormen!

No Waste Challenge

Het idee ontstaat om iedereen te laten meedenken aan een nieuwe toepassing. Door een wedstrijd te organiseren met een flinke geldprijs, willen we zoveel mogelijk ideeën verzamelen. Zo komt de restpartij hopelijk niet bij het afval terecht, maar krijgen de tentstokken een tweede kans. Met dit in gedachten wordt de naam ‘No Waste Challenge’ bedacht.
Om je in te schrijven voor de No Waste Challenge moet je productidee duurzaam, maatschappelijk verantwoord, financieel rendabel en origineel zijn. We zijn benieuwd of alle criteria binnen een toepassing gerealiseerd kunnen worden.

Van stoel tot kapstok

Door een promotie op Facebook ontvangen we ontzettend veel aanmeldingen. De ideeën verschijnen uit alle uithoeken van Nederland en Vlaanderen. Van stoelen tot kapstokken tot schuttingen, noem maar op. Zoveel leuke ideeën, maar... er kan er maar één de winnaar zijn.


Ben je benieuwd wie de winnaar is? Je leest het in onze volgende blog!