Hoe worden de Cube wikkels gemaakt?

Zoals je weet, assembleren we de Cube vloerlamp en de Frame hanglamp in onze eigen werkplaats. Hiervoor gebruiken we onder andere afgekeurde tentstokken. Omdat we zelf niet beschikken over de juiste productiemethodes en kennis, besteden we de productie van de Cube wikkels uit aan een leverancier. In deze blog lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Het ontwerp

Om te beginnen onderzoeken we de grafische- en interieurtrends. Op basis hiervan ontstaan veel ideeën waaruit we meerdere conceptwikkels kiezen. Onze partner Refaël design detailleert deze concepten zodat ze gereed zijn voor de volgende stap.

Het printen van de wikkels

Voor het maken en printen van de wikkels vertrouwen we op onze partner Nonstop Printing. Ontstaan in 1990 door een passie voor zeefdruk en in 2001 volledig over gegaan naar digitaal printen. Met hun eigen confectieafdeling creëren ze doeken in allerlei soorten en maten. Zo ook onze Cube wikkels.

Voordat de wikkel geprint worden, worden de ontwerpen gecontroleerd. Alles oké? Dan worden de wikkels geprint op een Eco lichtdoek met UvLed inkten. Deze methode geeft de unieke uitstraling van de Cube wikkels en zorgt er daarnaast voor dat de wikkels recyclebaar zijn. Na het printwerk worden de wikkels gesneden op een volautomatische snijmachine, met zo minmogelijk afvalverlies.

De wikkels worden één voor één handmatig gestikt. Om te controleren of ze goed passen, worden ze om een echte Estendia Cube vloerlamp gewikkeld. Goedgekeurd? Dan worden ze verpakt en in een grote batch naar ons verzonden.

Op naar jouw thuis

Zodra je een Cube wikkel besteld, sturen wij die naar je op. Koop je tegelijk een Cube vloerlamp? Dan stoppen we de wikkels bij de Cube vloerlamp in de doos. Zo besparen we op verpakkingsmateriaal.