Van schets naar concept

Vol enthousiasme start ik mijn dag. Vandaag ga ik aan de slag met het uitwerken van de schaduwlampen. Na een goed overleg met het team hebben we besloten welke richting we op willen. Van de schaduwlampen hebben we twee ontwerpen gemaakt; een hanglamp en een vloerlamp. Het idee is ontstaan om de lampen modulair te maken of te personaliseren. Hoe gaaf zou het zijn als we de vloerlamp op verschillende manieren kunnen neerzetten, of op een of andere manier van kleur kunnen veranderen. Zo zouden we iets unieks kunnen maken voor elk interieur!

Het idee uitwerken

Om niet gelijk te verdrinken in alle leuke opties begin ik met de uitwerking van de vloerlamp. Die spreekt me op de een of andere manier het meeste aan. Ik verzamel inspiratie van verschillende bestaande lampen en start met het schetsen van ideeën.

Maar hoe dan?

Al snel komen de vragen op. Hoe lang zijn de afgekeurde tentstokken? Welke dikte hebben ze? Kunnen we ze makkelijker inkorten? Hoe gaan we de tentstokken bevestigen? Maken we de lichtbron helemaal zelf of kunnen we een goed bestaand product gebruiken als basis? Werk te doen dus.
Sommige vragen zijn snel te beantwoorden als blijkt dat het inkorten van de tentstokken een hele klus is, maar andere vragen kosten meer tijd. Wat zijn onze opties voor de vormgeving met hele tentstokken?

Een design kiezen

Ik schets verschillende ideeën, maak keuzes en werk deze verder uit. Uiteindelijk blijven er een aantal opties voor de vormgeving van de vloerlamp en de hanglamp over. Samen met het team zetten we de voor- en nadelen zoals assemblage, kosten en robuustheid naast elkaar. Dit maakt het een stuk overzichtelijker en uiteindelijk hebben we onze keuze voor het design van beide lampen!

Gaaf, we zijn op de goede weg naar mooie producten! Maar we hebben nog genoeg te bepalen. De opties voor personaliseren, materiaalkeuze, productiemethodes, leveranciers, detaillering, testen, noem het maar op. Op naar de volgende stap, het maken van een prototype!